bugün

entry'ler (1864)

14 mayıs 2023 genel seçimleri

akpliler cok iyi hazirlanmis. (beklenmeyen birsey degil!) daha oylar sayilmaya baslamadan gozumun onunde matbu itiraz dilekceleri dagitildi sandik kurullarindaki temsilcilere.
kilicdaroglu'nun oy oraninlarinin yuksek oldugu yerlerde itirazlarla bile isteye sistemi yavaslatip, sosyal medya fareleriyle umutsuzluk pompalayip moralleri cokertmek ve insanlari pes ettirmek istiyorlar.
akli olan kilicdaroglu (muhalefet) destekcileri bu oyuna gelmez ve sandiklari kaderine terk etmez. bu provokasyonun sizleri demoralize etmesine boyun egmemeniz gerek. sonuna kadar direnmek zorundasınız. ulkenin kaderi ellerinizde suan.
ortalikta bir tane akpli yok farkindamisiniz? eger kazansalar yada kazanmaya yakin olsalar simdiye kadar coktan sokaga dokulmezler miydi? akpnin cumhurbaskanida ankaradayim dedi istanbulda cikti meydana. kazanmis yada kazanmaya yakin olsa suanda coktan balkonlardan show yapmazmiydi kendisi.
metanetinizi yitirmeyin ve direnin! rehavete kapilmayin ve mucadele edin! simdi, su an!

erdoğan ın bir lafıyla taarruza geçecek aktroll

düsman kim? kime kime karsi, kimin icin ve neyin mücadelesini veriyor?

15 mayıs 2023 öğretmenlere tatil verilmesi

okullar secim gunu kullanildigindan ve ogretmenlerin pek coguda gorevli oldugundan, okullarda fiziken sinif duzeninin saglanmasi ve ogretmenlerinde dinlenmesi icin her zaman yapilan bir uygulamadir bu. uzaydami yasiyorsunuz anlamıyorum ki.
ayrica (bkz: bu öğretmenler size ne etti)

7 mayıs 2023 ekrem imamoğlu na yapılan saldırı

ağzı, yüzü kan icinde insanlari görüp utanç duydugum saldiridir. sebebi her ne olursa olsun kimsenin kimseye boyle muamele etmeye hakki yoktur. oh olsun diyenler en ala ahlaksiz, satilik insan müsveddeleridir. suphesiz bir avuc sapkinin gücü bu toplumu birbirine dusurmeye yetmeyecektir.

gurbetçi kardeşim biliyor musun

gurbetci olamadiginiz icin kizginmiymişiz? ne yani gittigi yere on yillar boyunca entegre olamayan, kendi memleketinde ise egreti duran tiplerden olabilmek icin ozenilmesi mi gerekiyordu ya? kacirmisim ben orayı, pardon.
allah kimseyi aşırı doz cehalete bagli kimliksizlikle sinamasin ya, amin!

kendi kendine konuşup dengesizce gülmek

sohbete donmedigi surece arada bir kendi kendine konusmak yada dusunurken ansizin gelen gulumseme her zaman bir dengesizlik alemeti değil aksine insan oldugunuzun gostergesidir. insanin kendini dışa vurumu her zaman bir baskasinin karsisinda olmayabilir. anormallik etiketi oyle kolay yapismaz insana. bu bakimdan kendinize eziyet etmeyiniz.

gurbetçi kardeşim biliyor musun

gurbetcilerin kompleksli olduklarini soylemis miydim? * :):)
amman kimse gercekleri yüzlerine soylemesin sonra agresiflesiyorlar. en egitimli olani bile -yersen tabi!- küfür eden bir anadolu, ah pardon avrupa comarina dönüşüyor. * :)
birde yeri gelmisken yazmadan gecmek olmaz;
(bkz: anlatmaya gerek yok görüyorsunuz)

ekleme: hirsindan dayanamamis kac tane entry girmis yaa comarcik. :):) yaz yaz dök icini kumasinin cinsi iyice belli olsun :)

not: bu entry ekonomi bilgisi iktisada giristen terk, yazdigi entryi bile bir kerede tamamlamaktan aciz, agzibozuk bir arada kalmişin sataşmalarina ithafen yazilmistir.

gurbetçi kardeşim biliyor musun

gurbetciler genel anlamda dusuk profilli egitimsiz ve gittikleri ulke insaninin karsisinda, onlardan ayrimcilik gormeseler dahi, kompleksli kitleler. istedikleri tek sey euronun yuksek kurunun devam etmesi. ulkeye geldiklerinde kendilerini nispeten zengin ve guclu hissetmek komplekslerini biraz olsun azaltiyor. ezikliklerini boyle gideriyor bircogu. istisnalar kaideyi bozmaz elbet ama su yazdigim genellemeler gurbetci denilen avrupa yuzu gormus gelismemis sarklilarin yaklasik yuzde seksenini oluşturuyor. para alabilmek icin yavrulayan tiplerden bahsediyoruz. bu bile zihniyetlerinin rezilliğini gostermek icin yeterli bence. baska soze gerek yok.

ülkenin ak partiye en az 20 yıl daha ihtiyacı var

hicbir demokratik ulkenin hicbir siyasi partiye muhtacligi olamaz. ancak siyasi partilerin mensupları yada parti sayesinde menfaat saglayanlar sahip olduklari ayricaliklari surdurmek icin bu yönde bir algi yaratmaya calisabilirler. sapla samani birbirinden ayirmak lazim. adaylarin hepsi kendini vazgecilmez olarak tanitabilir. ancak demokrasilerde onemli olan parti değil sistemdir. halkin siyasi partilere değil aksine siyasi partilerin halka ihtiyaclari vardir.

istanbul a atanmak

konut sıkıntısı olan bir sehirde ne idugu belirsiz milyonlarca göçmen var. birde zamaninda gecekondu dikip tapu sahibi olup, aksama kadar g.tunu yayip kiradan gecimini saglayan nice firsatci sark kurnazlari var tabi. bunlarin en onemli ozelligi ekonominin cok iyi oldugunu savunmalari ve artan fiyatlarin sucunu maliyetlere degil marketlere atmalaridir. sartlar buyken ne olmasini bekliyordunuz ki. daha bunlar iyi gunlerimiz. secimden sonra gorecegiz esas simdiye degin binbir hamleyle baskilanan ekonominin esas sonuclarini. ucuz is gucunun yeni merkezi turkiye. kulaga ne hos geliyor degil mi? essek gibi calisip karnini karbonhidratla doyurmanin yeterli sayildigi, uc gunluk bir tatil icin bile butce ayiramayacak milyonlarca insan. hobi nedir bilmeyen eskaza bir bayramda gezmek icin sokaga ciksa binlerce medeniyet yoksunu çöl faresinin taciziyle karsilasan yerli halk. istanbula atanan kardesim sende cehenneme hos geldin. ucuz olsun diye isine uzak bir yerden ev tutmak zorunda kalip hergun saatlerini yuzlerce insanin nefesinin birbirine karistigi toplu tasima araclarinda gecirdigin gunler geldiginde bu entryi hatirla olur mu?

en zor zamanlarını tek başına atlatan insan

bu bir tercih sadece. dramatize etmenin erdem kasmanin alemi yok. oyle istemistir oyle olmustur yada oyle olmasi gerekmistir. bazi seyler bu kadar basit aslinda.

düğünlerden nefret etmek

sundan nefret etmek, bundan nefret etmek..v.s. nefret cok guclu bir duygu ve hayatta bu duyguyu hak eden cok daha onemli seyler var inanin. hoslanmiyorsaniz siz evlenirken yapmazsınız olur biter. nefret edecek baska birsey bulamadiniz mi? bu kadar mi bos hayatlariniz var ya.

gece tuvalete giderken geçilen karanlık koridor

bir b.ktanda korkmayin be!

artan et fiyatları

yere sebze meyve artigi dusse yeseren, eti tujetilebilir pek çok cesitte hayvan türüne sahiplik eden bu cografyada nitelikli besine ulasmak bu kadar zor olmamali. ne hale geldi canim ulke. vatandasinin karni ac ama uzay calismalarinda bir numara.

hilal kaplan ın özel hayatından size ne

baskalarinin hakkinda verdigi fetvalara saysin. ahlak bekciligi yapan herkesin mi sonu boyle olur? uzgunum ama durum ortada.

pizza yemenin lüks olması

herkesin aklini basina almasi icin bundan guzel gosterge olamaz bence. simdi gelir ama Avrupa'da da boyle diyenler. Avrupa'dan bildiriyorum: oyle degil kardesim. Avrupa'yi tvden seyredersen oyle sanirsin. bugun Turkiye'de kaliteli malzeme ile bir pizza yapayim yada satin alayim desen orta halli bir pizza icin 300 tl civarında para odemen gerekir. altinda kalan miktarlar tavuk kikirdagindan yapilmis sucuk yediginizin gostergesidir. bu sekilde niteliksiz beslenmeye devam ederseniz sadece siz değil çocuklarınizda dusuk zekali olur.

hulki cevizoğlu

istediğini almış sonunda.

makyözlük sanattır

kesinlikle dogru soylem.

haliç

hicbir zaman ısınamadım halic ve çevresine. birde pierre lotie diye bir yer var. bu kadar yapay bir kimlik olamaz. bosu bosuna şişirilmiş bir yer bana gore.

en sevdiğiniz çorba

bildigin sehriye corbasi. corba dedigin duz ve basit olur bence.